Veelgestelde Vragen
Zwembaden
Bestelling en levering
-
1. Wanneer kan ik mijn levering verwachten?
Door onze enorme voorraad kunnen we ieder zwembad vrijwel direct leveren, nadat u het bestelt heeft.
-
2. Waar kan ik een bestelling plaatsen?
Een zwembad bestelt u heel eenvoudig in onze webshop. Voor een groot inbouw zwembad adviseren we om een bezoek te brengen aan onze showroom, zodat u advies kunt inwinnen.
-
3. Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?
U heeft bij ons de mogelijkheid om te pinnen, maar u kunt het verschuldigde bedrag ook naar ons overmaken of contant betalen.
Productinformatie
-
1. Hoe ruim ik een intex zwembad op?
- Ben je van om je zwembad op te ruimen, voeg dan enkele dagen van te voren geen chloor meer toe.
- Draai het dopje van het uitloop ventiel eraf.
- Leg de tuinslang uit van het zwembad naar een plek waar het water makkelijk wegloopt.
- Maak de tuinslang vast aan de slangadapter draai de adapter op het ventiel. Let er op dat het water meteen wegloopt.
- Draai de adapter en het ventiel af, zodra het zwembad leeggelopen is.
- Stop de plug van de binnenkant weer dicht en draai de dop van het uitloopventiel aan de buitenkant weer dicht.
- Maak het zwembad zowel aan de binnenkant als de buitenkant goed schoon. Gebruik hiervoor schoon water, milde zeep en een beetje huishoudchloor. Spoel het zwembad uit en laat hem goed drogen voordat u het bad opbergt.
- Vouw het zwembad losjes op en bewaar hem op een wintervrije plaats (>5 ⁰C) -
2. Waar moet ik op letten bij het opzetten van een zwembad?
Zorg ervoor dat het zwembad plaatst op een vlakke en schone ondergrond, zonder steentjes en steentjes. Het is verstandig om onder het zwembad een grondzeil neer te leggen.
-
3. Kan ik een Intex zwembad het hele jaar buiten laten staan?
U kunt het zwembad niet het hele jaar buiten laten staan. Breek hem af, zodra de temperatuur is gedaald tot onder de vijf graden.
Ruilen en retourneren
-
1. Ik heb een beschadigd product ontvangen. Wat nu?
Als blijkt dat een geleverd product beschadigd is, kunt u contact opnemen met Fonteyn. Er wordt dan naar een passende oplossing gezocht.
Onderhoud
-
1. Er ligt vuil op de bodem van mijn zwembad. Wat nu?
Grof vuil kan het best verwijderd worden met een schepnet. Fijner vuil kan het best worden verwijderd met een zwembadstofzuiger.
-
2. Er zit ongedierte in mijn zwembad. Wat nu?
Ongedierte kan het best worden verwijderd met een schepnet. Om het zwembad te desinfecteren kunt u het best gebruik maken van chloor. Dit is erg effectief tegen algen en bacteriën.
-
3. Hoe voeg ik chloor toe aan mijn zwembad?
Chloortabletten kun je toedienen in een chloordrijver. Chloorgranulaat (poedervorm) dien je eerst op te lossen in een emmer met lauw/warm water, waarna het aan het zwembad kan worden toegevoegd. Zorg er altijd voor dat u de chloortabletten/-drijver of granulaat buiten het bereik van kinderen houdt. Aan te raden is om niet vlak na het chloreren te zwemmen. Haal ook de drijver uit het zwembad als u gaat zwemmen.
-
4. Hoe geef ik een shockbehandeling?
Controleer eerst de ph-waarde van het water en stel deze indien nodig bij. Los vervolgens niet meer dan 300 gram granulaat op in een emmer lauw/warm water en giet deze oplossing in het zwembad. Verdeel de granulaat bij grotere zwembaden over meerdere emmers. Laat de filterpomp gedurende 24 tot 72 uur continu draaien.
-
5. Hoe werken teststrips?
Dompel de strips gedurende vijf seconden onder water op een diepte van zo’n twintig á dertig centimeter. Houd de strip horizontaal en laat het water erop liggen. Vergelijk de waarde van de verkleuring met de waardes op het buisje.
-
6. Hoeveel chloortabletten of granulaat heeft mijn zwembad nodig?
Dit is afhankelijk van de grootte van uw zwembad en de temperatuur van het water. Chloortabletten worden meestal gebruikt voor een continue dosering terwijl granulaat gebruikt wordt voor een snelle oplossing (shockbehandeling).
-
7. Mag ik direct zwemmen na het chloreren van mijn zwembad?
U dient na chloreren minimaal zes uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren dus om het chloreren van uw zwembad in de avond te plannen.
-
8. Het zwembadwater is groen gekleurd. Kan ik hierin zwemmen?
U kunt veilig gebruik maken van het zwembad. We adviseren echter om de groene kleur van het water eerst te verhelpen middels een shockbehandeling.
-
9. Mag ik het zwembad vullen met grondwater
Dit raden wij af. In grondwater zit veel ijzer, wat er toe leidt dat uw zwembadwater donker kleurt.
-
10. Mijn zwembad is groen gekleurd. Hoe verhelp ik dit?
Een groen zwembad is te verhelpen met behulp van een shockbehandeling.
-
11. Hoe beperk ik de hoeveelheid onderhoud?
U kunt het onderhoudswerk beperken door te zorgen voor een goede zandfilter. Ook een zwembadstofzuiger is een handige hulpmiddel. Met een automatische stofzuiger (robot) heeft u nog minder omkijken naar het onderhoud van uw zwembad. Ook een automatische waterbehandeling en een goede zwembadafdekking helpen om de hoeveelheid werk te verminderen.
-
12. Hoe lang gaat de zwembadfolie mee in een bouwkundig zwembad?
Sommige zwembaden dienen al na zeven jaar van een nieuw folie voorzien te worden, vanwege optische verkleuring of vervuiling. Maar er zijn ook zwembaden die na twintig jaar nog steeds met hetzelfde folie vooruit kunnen. De levensduur is afhankelijk van merk, type, dikte, kleur, etc.
-
13. Het zwemwater is melkwit geworden. Hoe verhelp ik dit?
Een melkwitte kleur is vaak het gevolg van een foutieve ph-waarde. Controleer eerst de ph-waarde en corrigeer hem met ph-minus of ph-plus. Filter het zwembad grondig en maak het filter cartridge schoon. Heeft uw zwembad een zandfilter, dan kun je deze regelmatig terugspoelen (bijv. elke twee uur).
-
14. Waarom moet ik de ph-waarde meten?
De ph-waarde van uw zwembadwater moet zich bevinden tussen de 7,2 en de 7,6. Deze waarde is nodig om het chloor goed te kunnen verwerken. U kunt de ph-waarde meten met teststrips.
-
15. Wat moet ik doen als de ph-waarde niet correct is?
Een te hoge ph-waarde kunt u verlagen met ph-minus. Een te lage waarde kunt verhogen met ph-plus. Los deze middelen altijd op in een emmer met lauw/warm water en verdeel de oplossing over het zwembad. Laat filterpomp draaien en controleer de waarde na twee uur opnieuw. Stel hem eventueel opnieuw bij.
-
16. Hoe voorkom ik vette randen onder de opblaasring
Een vette rand onder de opblaasring is vaak het gevolg van zonnebrand, etensresten of crème. Spoel u daarom eerst goed af, alvorens u het zwembad betreedt.