Veelgestelde Vragen

Barbecues en terrasverwarmers

Bestelling en levering

  • 1. Wat is de levertermijn van mijn bestelling?

    Als we de barbecue op voorraad hebben, heeft u hem binnen één á twee dagen in huis. Als we hem niet op voorraad hebben, duurt het uiteraard wat langer, afhankelijk van welke barbecue het betreft.

  • 2. Hoe bestel ik mijn barbecue online?

    U bestelt uw barbecue online door simpelweg te klikken op de barbecue naar keuze te en vervolgens op de bestel button. U ontvangt van ons bericht over de levering.

  • 3. Wat als ik niet thuis ben op het moment dat mijn barbecue bezorgd wordt?

    Bent u niet thuis op het moment dat wij de barbecue leveren, dan nemen we telefonisch contact met u op om een ander levermoment af te spreken.

  • 4. Is levering naar het buitenland mogelijk?

    Levering naar het buitenland is mogelijk.

  • 5. Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?

    U kunt uw bestelling afreken met iDEAL en Pay Pall. Daarnaast kunt u het verschuldigde bedrag naar ons overmaken of contant aan de chauffeur overhandigen.

Productinformatie

  • 1. Hoe ontsteek ik een brikettenbarbecue?

    Plaats de briketten in een brikettenstarter met onderin enkele aanmaakblokjes. Steek de aanmaakblokjes aan en plaats de brikettenstarter op het onderrooster. Laat de briketten gedurende 15 minuten goed warm worden en kieper de starter leeg in de barbecue.

    Voor de meer compacte barbecues zijn er ook easy start briketten verkrijgbaar.

  • 2. Hoe kan ik vlees/vis roken?

    U rookt uw ingrediënten met snippers rookhout. Week de snippers een tijdje in een bakje met water en plaats ze vervolgens tussen de briketten in uw barbecue. Door de warmte komt de smaak van het rookhout vrij en die smaak mengt zich vervolgens met de ingrediënten in de barbecue. Er zijn rookhoutsnippers verkrijgbaar met verschillende smaken, variërend van appel tot whisky.

    Barbecuet u op gas? Stop de snippers dan in een speciale Smoker Box en plaats deze op de grilplaat naast de ingrediënten.

  • 3. Wat zijn Grill Grates ?

    Dit zijn roosters waarop u een stuk beter grilt. De roosters versterken de warmte van de barbecue. De warmte wordt daarnaast beter over de Grill Grates verdeeld voor een gelijkmatige garing. Dit levert heerlijk mals en sappig vlees op. U kunt er daarnaast een perfect raster in het vlees mee schroeien.

  • 4. Hoe kan ik langzaam garen met een barbecue?

    Verzamel de briketten aan één kant van de barbecue. Dit zorgt ervoor dat de hitte zich niet direct op het vlees richt, maar eromheen circuleert waardoor het vlees langzaam gaart. Dit heet ook wel indirect grillen. Hiervoor zijn speciale houtskoolhouders verkrijgbaar, die de briketten op één plek van de barbecue houden.

    De Texas BBQ van Fonteyn heeft een brikettenlade die in hoogte verstelbaar is. Voor een langzame garing dient u deze lade helemaal naar beneden te draaien.

  • 7. Hoe lang doe ik met een volle gasfles voor bij een barbecue of bij een haard?

    Een volle gasfles heeft zo’n 8 á 10 branduren. Er vanuit gaande dat u hem 2 keer in de week 2 uur laat branden, gaat de fles zo’n anderhalve maand tot 2 maanden mee.

  • 8.Wat kan ik allemaal klaarmaken met een tuinoven?

    Met een tuinoven als de Fornetto kunt u verschillende gerechten bereiden als vlees, pizza’s en brood. Wilt u een pizza bakken? Stook de tuinoven dan op met hout en zet alle luchttoevoer open. U geniet dan binnen 5 `a 10 minuten van een heerlijke pizza.

  • 9.Moet ik een houtskoolbarbecue aanschaffen of eentje die werkt op stroom of gas?

    Voor de smaak maakt het niet uit welke barbecue u aanschaft. Smaakt komt voort uit kruiden, rookhout, marinades, etc. Wel verschillen de drie soorten barbecues van elkaar in gebruiksgemak. Barbecueën op houtskool kost het meeste werk. Het kost meer tijd om de barbecue aan te steken, en op temperatuur te houden. Bovendien heeft u achteraf meer werk aan het opruimen van de barbecue. Gasbarbecues hoeft u slechts aan te sluiten op een gasfles, waarna u direct klaar bent om te grillen. Elektrische barbecues werken nog sneller; deze hoeft u alleen maar in te pluggen in het stopcontact.

  • 10. Wat is het verschil tussen briketten en houtskool?

    Met briketten kunt u een stuk langer barbecueën dan met houtskool. Briketten zijn dan ook beter geschikt voor het grillen van grote braadstukken. Houtskool is veel sneller warm en veroorzaken een schonere verbranding.

  • 11. Wat kan ik allemaal met een GBS-systeem van Weber?

    Plaats het GBS grilrooster in de barbecue. Het middelste stuk is afneembaar. Deze kunt vervangen voor een pizzasteen, een poffertjespan, een gevogelte stomer een wokpan, noem maar op. Met het GBS systeem wordt het dus mogelijk om op een barbecue ieder gerecht klaar te maken.

Ruilen & retourneren

  • 1. Kan ik mijn aankoop ruilen of retourneren?

    In overleg kunt u uw barbecue tot twee weken na de aanschaf ruilen of retourneren.

  • 2. Ik heb een beschadigd product ontvangen. Wat nu?

    Mocht uw barbecue tijdens de levering beschadiging opgelopen hebben, neem dan contact met ons op om dit te melden. Wij zullen vervolgens het product, of een onderdeel ervan, voor u vervangen.

Onderhoud

  • 1. Wat doe ik met druppelend vet?

    De meeste barbecues hebben onder het rooster een lekbak, waar het vet in druppelt. Reinig de bak na afloop om de barbecue vetvrij te houden. Heeft uw barbecue geen lekbak? Dan zijn er ook veel aluminium wegwerpbakjes verkrijgbaar.

  • 2. Hoe krijg ik mijn barbecue schoon?

    Dit verschilt per barbecue. zijn de vetresten na het barbecueën nog zacht, zodat u ze eenvoudig van het rooster kunt verwijderen. Roosters van gietijzer of RVS kunt u schoonmaken met een borstel. De vetresten verdwijnen dan in de lekbak, die u kunt legen in de container. Gebruik voor gemêleerde roosters geen borstel, maar een doek en een reinigingsmiddel, zodat de poedercoating van het rooster in tact blijft.

    Voor barbecues die op elektriciteit of briketten werken zijn er verschillende reinigingsmiddelen van Weber verkrijgbaar voor zowel het rooster als het de roestvrijstalen kuip. Ook zijn er reinigingsmiddelen verkrijgbaar voor de deksel van de barbecue en de beschermkappen van de branders. Spuit het middel op de barbecue en maak schoon met een doek.

  • 3. Hoe kan ik een heatstrip het best schoonmaken?

    Doe de heatstrip uit en neem hem af met een vochtige doek. Droog hem vervolgens af met een droge doek.

  • 4. Hoe brand ik mijn barbecue schoon?

    Een groot deel van de etensresten op het grilrooster kunnen ook weggebrand worden. Verwijder eerst alle grove etensresten met een keukenpapiertje. Zet daarna het vuur op de hoogste stand en sluit het deksel. Wacht zo’n 10 tot 15 minuten tot alle resten verbrand zijn en borstel het rooster daarna schoon.

Bekijk meer gestelde vragen op basis van onze categoriën: Tuinhuizen Tuinmeubelen Buitenkeukens Sauna's Veranda's Spa's Zwembaden