Overheerlijke zomers BBQ recepten

Overheerlijke zomers BBQ recepten

Het is zomer en dat betekent dat het tijd is om de BBQ aan te steken! Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of gewoon op zoek bent naar wat nieuwe inspiratie, deze drie zomerse BBQ-recepten zullen je smaakpapillen doen dansen.

#1. Tropische Ananas BBQ Burger

Begin je zomerse BBQ met een explosie van smaken door deze tropische ananas BBQ burger te serveren. Deze sappige burger combineert perfect gegrild rundvlees met zoete, gegrilde ananas en een pittige BBQ-saus. Ingrediënten: 4 rundvleesburgers 4 plakjes verse ananas 4 hamburgerbroodjes 4 plakjes cheddar kaas BBQ-saus naar keuze Een handvol rucola Rode ui, in ringen gesneden Bereiding: Verwarm de BBQ en gril de rundvleesburgers tot ze naar wens gaar zijn. Leg de plakjes ananas op de grill en gril ze kort aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen krijgen. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze even op de BBQ om ze licht te roosteren. Beleg de broodjes met een burger, plakje cheddar kaas, gegrilde ananas, wat rucola, rode ui en een flinke scheut BBQ-saus. Serveer direct en geniet van deze tropische smaakbom!

#2. Mediterrane Groenten Souvlaki

Voor de vegetariërs (en iedereen die van groenten houdt!) is deze mediterrane groenten souvlaki een heerlijke optie. Met de frisse smaken van courgette, paprika, en aubergine, gecombineerd met een rijke knoflook-marinade, brengt dit gerecht je rechtstreeks naar de zonovergoten kusten van de Middellandse Zee. Ingrediënten: 1 courgette, in dikke plakken gesneden 1 rode paprika, in stukken gesneden 1 gele paprika, in stukken gesneden 1 aubergine, in blokjes gesneden 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt Sap van 1 citroen 1 theelepel gedroogde oregano Zout en peper naar smaak Houten of metalen spiesen Bereiding: Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, citroensap, oregano, zout en peper. Voeg de groenten toe en roer goed door zodat alles bedekt is met de marinade. Laat minstens 30 minuten marineren. Rijg de gemarineerde groenten aan de spiesen. Gril de spiesen op de BBQ tot de groenten zacht en licht verkoold zijn, ongeveer 10-12 minuten, regelmatig draaien. Serveer met een beetje extra citroensap en eventueel wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.

#3. Gegrilde Perzik Dessertspiezen

Geen zomerse BBQ is compleet zonder een heerlijk dessert, en deze gegrilde perzik dessertspiezen zijn een absolute topper. De combinatie van warme, sappige perziken met een vleugje honing en een toefje vanille-ijs is de perfecte afsluiter van je maaltijd. Ingrediënten: 4 rijpe perziken, ontpit en in parten gesneden 2 eetlepels honing 1 theelepel kaneel Vanille-ijs voor erbij Houten of metalen spiesen Bereiding: Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur. Rijg de perzikparten aan de spiesen en besprenkel ze met honing. Strooi er wat kaneel overheen. Gril de perzikspiezen ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Serveer de spiezen warm, samen met een bolletje vanille-ijs voor een zoet en verfrissend dessert dat perfect past bij een zomerse avond.

Buitengewoon genieten!

Met deze drie heerlijke BBQ-recepten ben je helemaal klaar om je gasten te verrassen en van de zomer te genieten. Dus steek die BBQ aan, nodig je vrienden uit en geniet van het buitenleven met deze smaakvolle gerechten!



Fonteyn TV