Hoe gril je het beste vlees op de barbecue

Hoe gril je het beste vlees op de barbecue

Ben jij een liefhebber van een heerlijke steak of een goede hamburger? Of doet een gegrild kippetje jou echt watertanden? Tijdens de zomer is niets zo lekker als vlees grillen op de barbecue. Vaak leggen we meerdere soorten vlees en groenten door elkaar op de grill. Maar wist je dat ieder stukje vlees een andere bereidingswijze heeft? Hieronder geven we de gril tips per vleessoort. Hiermee geniet jij nog meer deze zomer!

Een hamburger grillen

Veel mensen draaien een hamburger op de barbecue om de zoveel minuten om. Dit is een veel gemaakte fout. Het beste kun je de hamburger rustig laten liggen. Is de hamburger zo'n 2 cm dik? Laat hem dan gerust 5 tot 6 minuten op de grill liggen en draai hem slechts één keer om als je ziet dat de burger vochtig wordt aan de bovenkant. Een ander signaal dat de burger omgedraaid kan worden, is dat hij zelf loskomt van de grill. Bak hem vervolgens nog 3 tot 4 minuten. Ga vooral niet met een spatel op je hamburger drukken. Hierdoor pers je de sappen uit het vlees, en die zijn juist zo lekker.

Steak of biefstuk op de barbecue

Laat de steak eerst op kamertemperatuur komen door hem een uur van tevoren uit de ijskast te halen. Bereid het vlees met peper en zout en een beetje olie. Een  steak gril je vervolgens rustig bij een temperatuur van 100 graden Celsius. Hierdoor kan de steak of de biefstuk rustig garen. Heeft je barbecue een deksel? Doe deze dan over de grill heen. Reken voor een rare steak 12 minuten, medium 16 minuten en done zo'n 18 minuten garen. Laat het vlees, als het van de grill afkomt, nog even rusten tussen wat losse aluminiumfolie.

Kip grillen op de barbecue

Het lekkerste is toch wel een hele kip op de barbecue. Een handige tip is om de kip op een blikje drinken te zetten. Zo staat de hele kip rechtop op het grilrooster en trekt de smaak van de drank in de kip. Zorg dat onder de kip geen kolen liggen en plaats hier een aluminium bakje waarin het vocht wordt opgevangen. Gril vervolgens de kip zo'n 60 tot 80 minuten met een deksel over de barbecue heen. Haal de kip daarna van de grill af en laat hem in aluminiumfolie nog zo'n kwartiertje rusten.

Wil jij nog meer weten over barbecueën of ben je op zoek naar een nieuwe barbecue of handige accessoires? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Uddel. Hier geven wij regelmatig interessante demonstraties. Ook kun je er kiezen uit talloze soorten barbecues en buitenkeukens.



Fonteyn TV