Knusse tuin loungehoek creëren? 6 stylingtips

Knusse tuin loungehoek creëren? 6 stylingtips

Het warme weer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om een gezellige tuin loungehoek te creëeren waar je kunt genieten van de zon. Of je nu lekker wilt relaxen na een lange (werk-)dag of een comfortabele loungehoek wilt maken waar je vrienden en familie kunt ontvangen: wij hebben zeven stylingtips om je te helpen bij het creëren van de perfecte tuin loungehoek.

De basis van een tuin loungehoek

Wil jij helemaal vanaf scretch beginnen met je tuin loungehoek? Overweeg dan wat voor type bestrating je wilt hebben. Er zijn verschillende soorten bestrating die je kunt overwegen in de tuin, ieder met zijn eigen kenmerken, voordelen en uitstraling. De populaire opties van nu zijn:

  • Klinkers: Klinkers zijn kleine, rechthoekige stenen gemaakt van materialen zoals baksteen, beton of natuursteen. Ze zijn stevig, gemakkelijk te leggen en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Klinkers kunnen een rustieke charme toevoegen aan je tuin en zijn geschikt voor zowel opritten als terrassen. Wist je dat klinkers weer helemaal terug van weggeweest zijn? 
  • Terrastegels: Terrastegels zijn een veelzijdige optie voor tuinbestrating en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals natuursteen, keramiek, beton en porselein. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en bieden een strakke en moderne uitstraling
  • Een vlonder van hout of bamboe: Houten of bamboe vlonders of terrasdelen zijn een warme en natuurlijke keuze voor tuinbestrating. Hout voegt een gezellige uitstraling toe aan je buitenruimte en is comfortabel om op te lopen. Het vereist echter regelmatig onderhoud om de levensduur te verlengen en te voorkomen dat het gaat rotten of splijten.

#1. Begin met de wand van de tuin 

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte plaats je de loungehoek waarschijnlijk tegen de achterwand of een zijwand van de tuin. Maar niets is zo saai als een grauwe bakstuur-muur. Het verven van een tuinmuur kan een perfecte manier zijn om je buitenruimte op te frissen en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je tuin.  Als je buitenmuur al eerder is geverfd, zijn er een paar extra stappen die je moet overwegen om ervoor te zorgen dat de nieuwe verflaag goed hecht en een gelijkmatige afwerking krijgt. Nadat de muur geverfd is zou je een mooie klimplant tegen de muur aan kunnen laten groeien, voor een gezellige en natuurlijke look. 

#2. Comfortabele Zitplaatsen

Het belangrijkste element van een loungehoek is natuurlijk comfortabele zitplaatsen. Kies voor comfortabele loungestoelen met dikke bekleding waar je lekker in kunt wegzakken. Genoeg ruimte? Denk dan aan zachte loungebanken, gezellige fauteuils of zelfs hangmatten voor een extra ontspannen sfeer. 

#3. Functionele bijzettafels

Bijzettafels zijn niet alleen handig om drankjes en snacks op te plaatsen, maar ze kunnen ook dienen als decoratieve accenten in je loungehoek. Kies voor bijzettafels in verschillende hoogtes en materialen om een speels effect toe te voegen en zorg ervoor dat ze stevig genoeg zijn om allerlei items op te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een bijzettafel die je aan kunt schuiven bij jouw loungeplek, waardoor je eenvoudig bij je drankje of hapje kon zonder dat je hoeft op te staan!

#4. Beschutting tegen de zon

Zorg ervoor dat je loungehoek voldoende beschutting biedt tegen de zon, vooral tijdens de warmste uren van de dag. Overweeg om een parasol, luifel, schaduwdoek of pergola te plaatsen om schaduw te creëren en jezelf en je gasten te beschermen tegen de hitte. Dit zal ervoor zorgen dat je loungehoek het hele seizoen door comfortabel en bruikbaar blijft.

#5. Kleurrijke kussens en dekens

Voeg wat kleur toe aan je tuin loungehoek met behulp van kleurrijke tuinkussens, buitenkleden en plaids. Kies voor tuintextiel in verschillende patronen en texturen die passen bij je persoonlijke stijl of voeg juist natuurlijke tinten toe om de tuin door te trekken in de styling van de tuinmeubelen en accessoires. Op die manier blend alles mooi in elkaar. Om het geheel compleet te maken, kun je de loungehoek aankleden met een buitenkleed. Dit creëert niet alleen een gezellige sfeer, maar verbindt de tuinmeubels en past perfect bij de rest van de inrichting, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Er zijn tal van tuinkleden verkrijgbaar in diverse prints, maten en kleuren.

#6. Sfeervolle verlichting

Buitenverlichting kan een grote rol spelen in het creëren van de juiste sfeer in je tuin loungehoek . Kies voor zachte, warme buitenverlichting zoals lantaarns, lampionnetjes of een lichtsnoer om een gezellige gloed te creëren zodra de avond valt. De buitenverlichting geeft niet alleen een knusse uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de rest van de tuin bij de styling betrokken wordt. Hang bijvoorbeeld sfeervolle lampionnen in de boom en een laat een lichtsnoer dwars door de tuin lopen. 

Met deze zes stylingtips kun je een gezellige en uitnodigende tuin loungehoek creëren waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Of je nu alleen bent of gasten ontvangt, deze loungehoek zal zeker een favoriete plek worden in je tuin. Veel plezier met stylen en geniet van je nieuwe buitenruimte!



Fonteyn TV