Tijdens de winter mag een lekker stuk gevogelte niet op het menu ontbreken. Zeker tijdens de feestdagen zijn we hier gek op. Met dit lekkere kipgerecht kan het kerstdiner in ieder geval niet meer stuk.
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 100 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 el Dijon mosterd
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 tl chilipoeder
- 3 el gedroogde dragon (fijngewreven)
- 1 braadkip (a 1,5 kg)
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Bewaar de uitgeknepen citroenhelften. Roer in een kommetje voorzichtig de boter en meng hier de citroenrasp, het citroensap, de mosterd, de knoflook, de chilipoeder en de dragon doorheen. Snijd de kip op de dikke delen van de poten enkele keren in. Haal met je vingers voorzicht het vel van de kip los en wrijf een deel van de boter tussen het vel en het vlees. Wrijf van de overgebleven boter de helft over de binnenkant van de buikholte en stop de uitgeperste citroenhelften in de buikholte. Wrijf de rest van de boter over de buitenkant van de kip.
Gril de kip op de barbecue volgens de indirecte grilmethode (boven een lekbak met aan weerskanten van de lekbak een berg briketten) met gesloten deksel in 1,5 uur gaar. Voeg na een uur grillen enkele nieuwe briketten toe. Haal de gegaarde kip van de barbecue en laat hem, afgedekt met een vel aluminiumfolie, 5 à 10 minuten rusten. Bestrooi hem tot slot met zout en peper en serveer.
Trek gekregen in meer heerlijke recepten? Bekijk dan onze recepten.