Dit zijn de BBQ trends van 2021!

Dit zijn de BBQ trends van 2021!

Het barbecue seizoen staat weer voor de deur. Hoog tijd dus om je te verdiepen in de nieuwste trends op barbecue gebied! Zo kun jij straks de show stelen tijdens een gezellige buurtbarbecue. Het overkoepelende thema van 2021 is variatie. Variatie op het gebied van van type barbecues, maar ook variatie op het gebied van wat je allemaal op de grill legt en bereiden. Lees hieronder de barbecue trends voor 2021!

De pellet barbecue


De pellet barbecue is al jaren populair in Amerika, maar wint nu ook populariteit in Nederland. Bij een pellet BBQ worden in plaats van kolen of briketten, houten pellets verbrand. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige warmte die geschikt is voor grotere stukken vlees die gelijkmatig gegaard moeten worden. Een bijkomend voordeel is dat het hout extra smaakt toeveogt. Je kunt variëren met de pellets die je in de brander doet om op deze manier verschillende smaken te creëren.  

Smaakvolle dry rubs

Die grote stukken vlees krijgen natuurlijk van het grillen zelf al veel smaak, maar hoe geef je ze nog meer smaak? Juist! Door een dry rub. Dit zijn droge kruidenmixen speciaal voor vlees of vis. Zo kun je op een makkelijke manier eindeloos variëren. Wat dacht je van Za'atar, een griekse mix met tijm, sesam en sumak? Of nog exotischer: garam masala, een mix uit India van onder andere komijn, nootmuskaat en venkelzaad. Dat wordt smullen!

De culinaire burger

Waar je dit jaar ook eindeloos mee kunt variëren is met de hamburger. Die is weer terug van weggeweest. Naast een tal van toppings, zoals verschillende kazen en sauzen wordt er ook steeds vaker afgewisseld en gecombineerd met het vleessoort van de burger zelf. Wat dacht je van een mix van bacon en rund, of van sappig lam? Voeg hierbij jalapenos en komijn toe voor een burger met een mexicaans tintje. Zo maak je jouw burger net een tikkeltje spannender. 

Smoken

Net als vorig jaar blijft roken van vlees of vis op de barbecue een trend. Kamado barbecues zijn hier absoluut perfect voor. Dit zijn ei-vormige keramische barbecues met een deksel die helemaal sluit. Binnenin zit een keramische plaat waar je houtskool op legt. Dit type barbecues zijn het afgelopen jaar zeer populair geworden. Je zult in het begin even moeten wennen aan het gebruik van een kamado, maar zodra je het onder de knie hebt wil je nooit meer anders. Met het roken van vlees kun je ook weer ook verschillende manieren variëren. Zo kun je op appelhout roken voor een fruitige en subtiel zoete rooksmaak. Dit is heerlijk bij kip of varkensvlees. Ook kun je gaan voor eikenhout. Eik geeft een wat zwaardere rooksmaak die perfect is voor wild en rood vlees. Zo zijn er nog een tal van andere houtsoorten die je kunt uitproberen. Wij raden aan hier mee te experimenteren om erachter te komen wat het best bij jou past! 

 

Een barbecue kopen? Shop direct online een kies jouw favoriet uit ons brede assortiment barbecues! 



Fonteyn TV