Dé beste tuinideeën voor jou

Dé beste tuinideeën voor jou

Niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin. Gelukkig kun je met een kleine tuin of balkon even goed het optimale uit je leefruimte buiten halen. Als je het maar slim genoeg aanpakt. Met onderstaande tips gaan wij jou hiermee op weg helpen.

 

Kleine meubels

De kunst van het inrichten van een kleine tuin zit hem in het creëren van de perfecte balans tussen ruimte en meubilair. Een perfecte tuin is één die groot aanvoelt en rustig oogt. Uiteindelijk is het niet de absolute oppervlakte van de tuin die de grootte definieert, maar de verhouding van het tuinoppervlak met de meubels die erin staan. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een compacte loungeset die je in een hoek kan plaatsen, houd je nog ruimte over om kleinere items te plaatsen of het leeg te houden. Op deze manier schep je een ruimtelijk effect.

 Kleine tuinmeubelen

De aanleg van een tegelvloer

Voor het bestraten van de tuin is het van belang om te kiezen voor grote tegels. Hoe groter de tegels, hoe groter jouw tuin oogt. Door het leggen van rechthoekige tuintegels geef je jouw tuin een grotere indruk. Ook zorgt het voor een rustiger beeld.

 

Hoge planten
Hoewel grote planten veel ruimte innemen, is het de truc om voor planten te gaan die niet breed zijn, maar juist in de lengte groeien. Hiermee schep je meer diepgang in de tuin

Lichte kleuren
Lichte kleuren worden vaak geassocieerd met het ruimtelijke. Het schilderen van muren, hekken en schuttingen met een lichte kleur zorgt er dan ook voor dat jouw tuin optisch groter lijkt. Deze kun je dan ook matchen met tuinkussens van dezelfde rustige lichte tinten.Kleine tuin

Veel succes met het “vergroten” van je tuin! Heb je zelf ook tips voor het inrichten van een kleine tuin? Laat het ons hieronder in de reacties weten. 



Fonteyn TV